به گزارش قدس آنلاین ، حسین جعفری ثانی ، اظهار کرد: ساماندهی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور یکی از سیاستهای در دست اقدام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که بر مبنای کیفیت ارایه خدمات توسط دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و اسناد بالادستی از جمله برنامه ششم توسعه و سند آمایش آموزش عالی فعالیت بسیاری از دانشگاهها خاتمه یافته و یا در حال توقف است و تعدادی نیز لغو مجوز شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح ساماندهی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در خراسان رضوی، ادامه داد: یکی از کارهای صورت گرفته در دانشگاه جامع علمی کاربردی استان، توقف فعالیت مراکز وابسته به دستگاههای دولتی است. در 18 مرکز علمی کاربردی وابسته به دستگاههای دولتی از مهرماه جاری پذیرش دانشجوی جدید متوقف شده است.
دبیر هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی استان خراسان رضوی افزود: همچنین فعالیت دو مرکزعلمی کاربردی به دلیل مشکلاتی که وجود داشت، به طور کامل متوقف شد و دانشجویان آنها به مراکز دیگر منتقل شدند.
جعفری ثانی عنوان کرد: برخی از واحدهای کوچک دانشگاه پیام نور خراسان رضوی نیز توسط این دانشگاه درشهرستانها تجمیع می شوند؛ برای مثال در اطراف نیشابور واحد پیام نور عشق آباد و قدمگاه در واحد پیام نور نیشابور تجمیع شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی نیز ساماندهی واحدها و مراکز خود را آغاز کرده است و مراکزی را که بازدهی و کیفیت لازم را ندارند، ادغام ویا تجمیع میکند. برای مثال مراکز سرخس، خواف، بجستان و جوین در استان خراسان رضوی از جمله این مراکز هستند.
دبیر هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی خراسان رضوی بیان کرد: با توجه به اینکه اساسنامه دانشگاهها وموسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی تغییر پیدا کرده است و براساس اعلام اتحادیه این دانشگاهها تعدادی از این موسسات به دلیل کاهش جذب دانشجو و نداشتن حداقل استانداردهای آموزش عالی اقدام به توقف پذیرش دانشجو کردهاند و متعهد شده اند تا دانش آموخته شدن آخرین دانشجو به فعالیت خود ادامه دهند و یا دانشجویان آنها به موسسات دیگر انتقال داده خواهند شد.
جعفری ثانی خاطرنشان کرد: سطح دانشگاه های خراسان رضوی در مقایسه با سایر استانها در وزارت علوم مناسب است ولی نمی توان گفت که ایده آل است چراکه همچنان مشکلات جدی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر روند کاهش دانشجو در دانشگاهها محسوس است، اضافه کرد: ضروری است دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در ایجاد رشتههای مختلف موازی کاری را کنار بگذارند زیرا بسیاری از آنها با کمبود دانشجو روبه رو شده اند و حتی برخی رشتهها دیگر متقاضی ندارند.
دانشگاههای خراسان رضوی اشباع از رشتههای سنتی
دبیر هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی خراسان رضوی گفت: اکنون بسیاری از رشتههای سنتی در کشور اشباع شدهاند و ما در استان نیازمند ایجاد رشتههای جدید و میان رشتهای و بر اساس نیازهای جامعه هستیم.
جعفرثانی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: کارگروه ویژه پیشگیری از جرایم آموزش عالی آزاد در استان تشکیل شده که تاکنون با چندین موسسه غیرمجاز به دلیل کلاهبرداری و صدور و فروش مدارک تحصیلی در مقاطع مختلف دانشگاهی برخورد شده است و تعدادی از افراد در این زمینه نیز دستگیرو بازداشت شده و تحت بازجویی قرارگرفته اند وبا عنایت به اینکه بصورت باندهای گسترده جعل و صدور مدارک تحصیلی در سطح کشورفعالیت میکنند در حال شناسایی و بازجویی توسط دستگاه قضایی هستند.
وی اظهار کرد:امیدواریم با سیاستهایی که دنبال میشود طی دو سال آینده نظام آموزش عالی در کشورمان با کیفیت تر شود و فعالیت موسساتی که حداقلهای لازم را از نظرشاخصهای تعیین شده ندارند متوقف شود.
منبع : ایسنا
انتهای پیام
نظر شما